top of page

Ναθαναήλ..Clyne Ναθαναήλ...


Θα μου πείτε πώς και θυμήθηκα τον Κλάιν. Καιρό είναι όμως που έλεγα να γράψω το σχετικό θέμα. Εντάξει ουσιαστικά δύο βδομάδες έχει που έκλεισε το παράθυρο των μεταγραφών.


Πανικός λοιπόν! Έφυγε ο Κλάιν από την ομάδα. Πέραν του ότι υπήρχε μια ανησυχία επειδή φέραμε δύο ισοπαλίες αυτό το καιρό, μεταξύ άλλων γράφτηκαν διάφορα και για το ότι έφυγε (δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν) το έμπειρο δεξί μπακ της ομάδας. Εννοείται όλους μας στενοχώρησε που χάσαμε βαθμούς. Το ότι συνδέθηκε τόσο πολύ με το ότι, όχι μόνο δεν ενισχύθηκε η ομάδα , αλλά αποδυναμώθηκε κιόλας, μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό.


Το αν έπρεπε να φύγει ο συγκεκριμένος παίκτης (ή κάποιος άλλος) είναι μια κουβέντα, το ότι δεν πήρε άλλους παίκτες ο Κλοπ είναι άλλη κουβέντα, και το ότι στο ίδιο διάστημα έτυχε να έρθουν και δύο κακά αποτελέσματα άλλο θέμα. Τίποτα από τα τρία πάντως δεν προκαλεί έκπληξη. Το ότι μπορεί να έφευγαν κάποιοι το ξέραμε. Το ίδιο και ότι ο Κλοπ μάλλον δεν θα προχωρήσει σε ενίσχυση. Όπως επίσης φυσικά και ότι στη πορεία του μαραθωνίου του πρωταθλήματος μπορεί να χαθούν βαθμοί. Τίποτε δεν ήταν παράξενο για όσους παρακολουθούν τα πράματα. Το αν προσωπικά θα θέλαμε ή επιθυμούσαμε κάτι άλλο, είναι επίσης ένα άλλο θέμα.

Ο Ναθαναήλ ο Κλάιν που λέτε, έλειπε όλη τη σεζόν 17/18. Μέχρι να επιστρέψει σε καλή κατάσταση για να μπορεί να αγωνιστεί βρήκε άλλη ομάδα. Μέχρι να επανέλθει σε κατάσταση που να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής, ο Τρεντ ήδη έπαιζε τελικό του Champions league βασικός. Η προετοιμασία της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι και γενικά η αρχή της σεζόν βρήκε τον Clyne να το προσπαθεί αλλά να μη μπορεί να πείσει τον Κλοπ να του δώσει μια θέση στην αρχική 11άδα. Προφανώς προτιμά και ‘του κάνει’ ο μικρός Άγγλος παρά ο πιο έμπειρος του. Fair enough. Ναι; Τον αδικείτε; Γι’ αυτό είναι στη θέση που είναι ο Jurgen.

Δύο εμφανίσεις μέτρησε όλες κι όλες με την ομάδας αυτή τη σεζόν ο Κλάιν. Η ήττα σπίτι μας από τη Chelsea για το League Cup, και η νίκη επί της United για το πρωτάθλημα. Τυχαίο; Δε ξέρω. Κόλλησε ο Κλοπ, δεν τον θέλει και προτιμά να κάψει τον μικρό; Δεν το νομίζω. Αν ήταν καλός, αν του έδειχνε αρκετά πράματα στις προπονήσεις και όχι μόνο, δεν θα τον έβαζε; Τον ξέρουμε για άδικο προπονητή τον Κλοπ;


Όχι ότι δεν κάνει λάθη ο προπονητής μας, προς θεού. Μόλις πρόσφατα το ανάφερα στη σελίδα σε κάποια ανάρτηση, ‘‘και ποιος δεν κάνει λάθη’’ λέω χαρακτηριστικά. Μπορεί όντως να άξιζαν κάποιοι περισσότερες ευκαιρίες. Ο Κλάιν δε ξέρω αν είναι σε αυτούς. Ο προπονητής και το τιμ του ξέρουν, που τους βλέπουν μέρα νύχτα. Πως λέμε ‘’in Klopp we trust’’; Λοιπόν; Τελικά Do we trust him (them) or not? Το λέμε απλά για να το λέμε ή το εννοούμε; Λάθη θα κάνει, εννοείται. Αποφάσεις που θα διαφωνούμε κάποιοι ανά καιρούς θα πάρει, σίγουρα. Αλλά έτσι είναι.


Στο θέμα Clyne ίσως το καταλαβαίνει και ο ίδιος το πιο πάνω όσο αφορά τις νέες απαιτήσεις του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας. Πιθανόν γι’ αυτό να προτίμησε να φύγει να πάει αλλού να παίζει βασικός για λίγο καιρό (και επέλεξε ομάδα που παίζει επίσης επιθετικά). Μπορεί το καλοκαίρι να επανέλθει διαφορετικός. Τόσο αγωνιστικά, όσο και σε ψυχολογία.


Δε σημαίνει πως όταν αποχωρήσει κάποιος από την ομάδα ότι δεν τον θέλαμε και τον διώξαμε. Μπορεί ο ίδιος του να ήθελε να αποχωρήσει, για οποιοδήποτε λόγο. Τι το παράλογο δηλαδή; Δε μπορούν να είναι και οι 40 παίχτες ικανοποιημένοι. Καθένας έχει άλλη φιλοσοφία, τρόπο σκέψης κτλ. Απαγορεύεται να θέλει κάποιος να φύγει από την ομάδα μας; Δεν το νιώθουν όλοι το ίδιο. Δηλαδή ο Κλοπ πρέπει να μοιράζει ανάλογα τον χρόνο για να είναι όλοι χαρούμενοι και να μην θέλουν να φύγουν;


Rotation ΑΝ είναι να κάνει, θα το κάνει για το καλό της ομάδας, εκεί και όταν πρέπει. Όλοι μας θέλουμε και ελπίζουμε πως το διαχειρίζεται σωστά, και πως ξέρει καλύτερα. Ο Κλάιν μπορεί να προτιμά να παίζει στη Μπόρνμουθ βασικός για να αγωνίζονται για μια θέση πάνω από το μισό της βαθμολογίας, παρά να είναι σαν δεύτερη επιλογή για μια ομάδα που το παλεύει για τον τίτλο. Άλλοι επέλεξαν αλλιώς. Είναι παρόμοια θέματα που είχα πει κατά καιρούς και για άλλους. Ο Μινιολέ για παράδειγμα. Ή πέρσι οι άλλοι τερματοφύλακες, Bogdan και Ward. Καθένας κάνει τις επιλογές του. Η ομάδα δεν τους είπε να φύγουν.


Στο κάτω κάτω… μιλούμε για τον Nathan τον Clyne. Τον Clyne! Δεν είναι τίποτα ο Cafu. Δεν καταρρέει το σύμπαν αν χάσεις το δεύτερο δεξί μπάκ σου. Αλήθεια, θυμάστε πότε έπαιξε τελευταία φορά ο Κλάιν; Γιατί φωνάζουμε για τον Λόβρεν και τον Γκόμεζ και τον Μάτιπ και τον Λαλλάνα ότι είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς, και δε λέμε για τον Κλάιν; Επειδή έτυχε τώρα που λείπει να φέρουμε δύο ισοπαλίες; Επειδή τα έφερε έτσι η μοίρα που λείπουν κι άλλοι που μπορεί να καλύψουν την ίδια θέση;


Ο Κλάιν είναι πολύ καλός αμυντικός. Αμυντικός όμως! Και ξέρουμε όλοι πως για τον τρόπο που παίζει ο Κλοπ αυτό δεν είναι αρκετό. Θέλει να βγαίνεις μπροστά. Είναι καλός ο Κλάιν όταν επιτίθεται η ομάδα; Τον θυμάστε να έκανε αισθητή τη παρουσία του ποτέ στο αντίπαλο μισό; Είναι καλός αμυντικά, δυνατός, έμπειρος. Αυτά. Προσωπικά όταν ήρθε στην ομάδα είδα με πολύ καλό μάτι τη μεταγραφή αυτή. Ενθουσιάστηκα. Οι καιροί αλλάξαν όμως…


Στο παιχνίδι του Κλοπ πρέπει να έχεις πολύ περισσότερα. Όχι, ούτε ο Γκόμεζ του δίνει πολλά στα δεξιά. (μακάρι να ήταν καλά σε υγεία πρώτα βέβαια). Εξ ου και τον χρησιμοποιεί σχεδόν πάντα στον άξονα δίπλα από τον Virgil φέτος, και είναι και πολύ καλός. Αλλά στην σύγκριση για τα δεξιά, τον Μίλνερ ναι, γενικά, φαίνεται να τον υπολογίζει περισσότερο για έναν φουλ μπακ που θα παίζει και λίγο πιο μπροστά, παρά ότι υπολόγιζε τον Κλάιν. Υστερούμε στο κέντρο με τη μετακίνηση Milner στα δεξιά βέβαια. Αν και εκεί έχει άλλες επιλογές.


Βελτιώθηκε καθόλου ο Κλάιν από τότε που ήρθε κοντά μας; Ανέβασε επίπεδο; Άμα ειδικά με Κλοπ που ξέρουμε ότι βγάζει πολλά από τους παίκτες του δεν έδειξε κάτι άλλο, τότε μπορεί απλά μέχρι εκεί να φτάνει το επίπεδο του, και να είναι αρκετά καλός μόνο για 2ος ναι, γιατί είναι κακό να το παραδεχτούμε δηλαδή; (Και είπαμε, μιλώ γενικά. Αν ήταν καλός θα έπαιρνε κι άλλες ευκαιρίες. Δεν στέκει το ‘αφού δεν τον έβαζε’.)

Είμαστε σίγουροι δηλαδή πως αν έμενε θα έπαιζε αυτός και όχι ο Μίλνερ τώρα που λείπει ο Τρεντ; Για σκεφτείτε λίγο σαν Κλοπ, προσπαθήστε να μπείτε στο κεφάλι του. Ξανάτυχε αφού, να μην έχουμε επιλογή δεξί μπακ στο πάγκο και αντί να προτιμά να πάρει τον Κλάιν εκεί, το άφηνε για εσωτερικές αλλαγές (Μίλνερ για παράδειγμα).


Ο Κλοπ άμα δει ένα παίκτη να το θέλει να το παλεύει να δουλεύει και να έχει το απαιτούμενο πάθος θα τον πιστέψει και θα είναι δίκαιος μαζί του.


Ολόκληρη Λίβερπουλ, με προβλήματα μικρού ρόστερ, και αφού ξέρεις/περιμένεις σύντομα να έρθουν είτε τραυματισμοί είτε και τιμωρίες λόγο καρτών, και ζητάς να φύγεις ρε φίλε. Και πας στη συγκεκριμένη ομάδα/πόλη/γήπεδο για να παίζεις για 7η και 8η θέση. Fair enough λοιπόν.


Αν θέλει να φύγει δηλαδή να τον κρατήσω με το ζόρι; Να υπάρχει και ενδεχόμενο να επηρεάσει και τους υπόλοιπους; Στα αποδυτήρια δηλαδή αν τελικά έμενε, θα έβλεπε ο ένας τον άλλο μεταξύ τους οι παίκτες και όλοι θα σκέφτονται πρωτάθλημα και αυτός το ότι θα μπορούσε να παίζει στο Μπόρνουμουθ αντί μεταξύ τους; Να τον βλέπουν οι υπόλοιποι και να σκέφτονται ‘αυτός προτιμούσε Μπόρνομουθ’; Γιατί να τρώμε ενέργεια να ασχολούμαστε με τον Κλάιν και τον κάθε Κλάιν ενώ μπορούμε να στηρίξουμε τους άλλους που θέλουν να μείνουν και να παίξουν;


Από τη νέα σεζόν το ξανασυζητάμε. Για την ώρα.. .έφυγε, τελείωσε, πάμε πάρακατω. Εδώ έφυγε ο Κουτίνιο πέρσι και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ. Ο Κλάιν είναι τώρα το θέμα;


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page