top of page

Μεταγραφολογίας εκγώμιον

*οι απόψεις κάποιου φίλου της σελίδας

Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε το δυναμικό της ομάδος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως κανείς δεν έχει την δυνατότητα να ξέρει τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής… Κι εξηγούμαι… Εάν ο Klopp έχει στις σκέψεις του πως η νέα Liverpool θα είναι μια παρόμοια ‘έκδοση’ της φετινής με πάνω-κάτω του ίδιους στόχους θα κινηθεί αναλόγως… Εάν όμως έχει έστω και στο ‘πίσω μέρος του μυαλού’ του μια Liverpool η οποία θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα τότε αναγκαστικά οι αλλαγές πρέπει να είναι πολλές… Άλλο πλάνο έχεις όταν στοχεύεις ‘απλά’ την 4αδα και μια καλή πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εντελώς διαφορετικό όταν έχεις σαν στόχο –έστω και συντηρητικά– το πρωτάθλημα και να πρωταγωνιστήσεις στο Champions League… Χρειάζεται διαφορετικό βάθος και πλάτος στην ομάδα ανάλογα με τους στόχους της… Άρα ας τα έχουμε αυτά υπόψη μας διότι ανάλογα με το κάθε σενάριο, αποχωρεί και ανάλογος αριθμός ποδοσφαιριστών.

Ξεκινάμε λοιπόν κι ας πάρουμε με την σειρά την κάθε γραμμή του συστήματος… Δεν νομίζω να υπάρχει καμία αντίρρηση για το ότι η ομάδα θα παίζει 4-3-3 με την γνωστή τακτική του Γερμανού…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: 1. Ο Mignolet αποχωρεί για τους γνωστούς λόγους και δεν υπάρχει ανάγκη να επεκταθούμε περαιτέρω. 2. Ο Karius με όλα αυτά που έγιναν στον τραγελαφικό –δυστυχώς– τελικό, στην νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα είναι η 2η επιλογή. Ίσως αυτό να συνέβαινε ακόμα κι αν δεν έκανε τα γελοία λάθη, αλλά μετά την τραγική του εμφάνιση στο πιο σημαντικό παιχνίδι την τελευταία 5ετία δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης για το αν το επιτελείο πρέπει να πάρει κάποιον πρωτοκλασάτο τερματοφύλακα. 3. Δεν αναφέρω καν τον Bogdan, ο οποίος είτε μείνει είτε φύγει είναι εντελώς αδιάφορο. Για τον Ward όμως θα αναφερθώ μιας και θεωρώ τουλάχιστον αξιοπερίεργο το ότι ένας τόσο ταλαντούχος παίκτης με μια τόσο καλή χρονιά με την Huddersfield δεν πήρε έστω κι ένα λεπτό συμμετοχής.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 1 σίγουρη μεταγραφή, ίσως και 2 – Είναι γνωστόν πως κάθε ομάδα θέλει 3 τερματοφύλακες για να πορευθεί με άνεση σε μια ποδοσφαιρική περίοδο. Σίγουρη λοιπόν η προσθήκη ενός τερματοφύλακα που προορίζεται για βασικός και ανάλογα με το τι θα γίνει με Bogdan και Ward ίσως υπάρξει προσθήκη και όσον αφορά την 3η επιλογή.

ΑΜΥΝΑ: 1. Ας ξεκινήσουμε με τους ‘σίγουρους’… Virgil van Dijk, Lovren, Robertson, Arnold… Ίσως να είναι οι 4 βασικοί και για του χρόνου ίσως και όχι... Θα δείξει… Πάντως το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάποιος από αυτούς να φύγει από την ομάδα. 2. Τραυματίες και ταλαιπωρημένοι: Εδώ έρχεται και τον πλάνο του Klopp μιας και κακά τα ψέματα αν θέλει μια ομάδα να πάρει για πρωτάθλημα τέτοιους παίκτες δεν μπορεί να έχει και δυστυχώς η Liverpool έχει πολλούς… Clyne, Gomez, Matip αποτελούν μια τριάδα με έντονα ερωτηματικά και δεν θα μου έκανε την παραμικρή εντύπωση το να αποτελέσουν όλοι τους παρελθόν από την ομάδα. 3. Moreno και Klavan: Δεν τίθεται νομίζω καμία αμφιβολία για το φιλότιμο του δεύτερου και για το ταλέντο του πρώτου –αν και δεν το βλέπουμε να ξετυλίγεται στο γήπεδο συχνά–, το ζήτημα όμως είναι αν μπορούν πράγματι να αποτελέσουν καλές λύσεις από τον πάγκο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Συντηρητικό σενάριο, 1 μεταγραφή / Σενάριο ριζικής ενδυνάμωσης, 3-4 μεταγραφές.

ΚΕΝΤΡΟ: 1. Οι προσθήκες Keita και Fabinho στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα και αναμένουμε όλοι ακόμα 1 πρωτοκλασάτη προσθήκη. 2. Οι ‘σίγουροι’ είναι οι Milner, Henderson, Chamberlain και Wijnaldum. 3. Ο Can απ’ ότι φαίνεται μας αποχαιρετά και δυστυχώς ο αγαπημένος Lallana όντας και αυτός τραυματίας και ταλαιπωρημένος –όπως και οι προαναφερθέντες αμυντικοί– βλέπω να φεύγει από την ομάδα. Η Liverpool πρέπει να σταματήσει να είναι νοσοκομείο, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η θλιβερή κατάσταση. 4. Θεωρώ εντελώς περιττό να αναφερθώ στον Grujić. Είτε μείνει είτε φύγει δεν παίζει κάνενα ρόλο στην ομάδα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 3 μεταγραφές ‘ενδεκαδάτων’ εκ των οποίων οι 2 έχουν ήδη γίνει.

ΕΠΙΘΕΣΗ: 1. Κι όμως ΕΔΩ είναι που πονά και υποφέρει η ομάδα περισσότερο. Διαθέτει ίσως την καλύτερη επιθετική τριάδα –ως σύνολο– στον κόσμο αλλά η διαφορά ποιότητας με τον πάγκο και τους δανεικούς είναι κάτι περισσότερο από χαώδης και κατά την άποψη μου έχει στοιχίσει στην ομάδα αρκετά πράγματα τα οποία πέρασαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απαρατήρητα. 2. ‘Σίγουρη’ λοιπόν η μαγική <αγία τριάδα> των Mane, Salah και Firmino. 3. Είτε μας αρέσει είτε όχι, κανένας εκ των 2 δανεικών –Sturridge και Origi– δεν έχει θέση στην ομάδα. Είναι κατώτερου επιπέδου και ειδικά η περίπτωση του πρώτου με λυπεί τρομερά μιας και θεωρώ πως στην γενιά του (γεννηθέντες '89-90) είναι ο πλέον ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία. 4. Κοιτάς στον πάγκο της Liverpool και σε πιάνει κατάθλιψη με τους Solanke και Ings να είναι οι επιλογές για αλλαγή και rotation. Πέρα από συναισθηματισμούς και ‘καλοκαιρινές αισιοδοξίες’ τύπου «Ίσως φέτος να παίξουν καλύτερα» ή ο «Balotelli θα κάνει όργια στην Liverpool»(!), πρέπει να υπάρξει γενική παραδοχή πως υπάρχει καίριο πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί τάχιστα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: : Συντηρητικό σενάριο, 1 μεταγραφή / Σενάριο ριζικής ενδυνάμωσης, 3 μεταγραφές καλών και ταλαντούχων επιθετικών στους οποίους θα μπορεί ο Klopp να βασιστεί για να πάρει και goals από τον πάγκο και για να δώσει και ανάσες στους ανθρώπους και όχι robot(!) βασικούς του επιθετικούς.

M.E.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page