top of page

Μεταγραφολογίας εκγώμιον: Μέρος 2ο

* οι απόψεις κάποιου φίλου της σελίδας

Σε προηγούμενο κείμενο περί ‘Μεταγραφολογίας’ κινήθηκα σε ένα καθαρά προσωπικό σκεπτικό –δηλ. περί του τι θα ήθελα εγώ να γίνει– μεταξύ ενός σεναρίου ‘ριζικής ενδυνάμωσης’ κι ενός ‘συντηρητικού σεναρίου’ με σκοπό να καταδείξω τις αντιθέσεις.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ‘ευσεβείς πόθοι’… Τώρα θέλω να εστιάσω στο πως πιστεύω ότι σκέπτεται ο Jürgen Klopp, στους κανονισμούς, τις θέσεις, τα συμβόλαια, στον αριθμό ‘ντόπιων’ και ‘ξένων’ ποδοσφαιριστών κοκ… Θα κινηθούμε λοιπόν σε πιο ‘ρεαλιστικές γραμμές’…

Όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο, δεν νομίζω να υπάρχει καμία αντίρρηση για το ότι η ομάδα θα παίζει 4-3-3 με την γνωστή τακτική του Γερμανού…

[Α] Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τους κανόνες. Στην Premier League κάθε ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να δηλώσει στο δυναμικό της ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ποδοσφαιριστές από τους 25 στο σύνολο, οι οποίοι εμπίπτουν στα κριτήρια HGP (Home Grown Player). Αυτό σημαίνει πως είναι ποδοσφαιριστές οι οποίο ήταν εγγεγραμμένοι για τουλάχιστον 3 ποδοσφαιρικές περιόδους στην Αγγλική ή στην Ουαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ΠΡΙΝ το 21ο έτος της ηλικίας τους.

[Β] Η Liverpool αυτή την στιγμή έχει καλυμμένες αυτές τις 8 θέσεις με τους: Ward, Clyne, Milner, Henderson, Lallana, Chamberlain, Ings και Gomez. Άφησα τελευταίο τον Joe διότι τις προηγούμενες 3 περιόδους ήταν εγγεγραμμένος στην ΛΙΣΤΑ Β’ κάτι που πλέον δεν γίνεται μιας και έκλεισε τα 21 τον περασμένο Μάη.

Όσον αφορά τους ‘ξένους’ οι ομάδες μπορούν να έχουν ως και 17. Η Liverpool αυτή την στιγμή έχει καλυμμένες 15 από αυτές τις θέσεις με τους: Karius, Mingolet, Bodgan, van Dijk, Lovren, Klavan, Moreno, Robertson, Matip, Wijnaldum, Keita, Fabinho, Firmino, Salah και Mané. Άρα μπορεί να ‘κινηθεί’ για ακόμα 2 ποδοσφαιριστές χωρίς να αποχωρήσει κάποιος.

* Δεν ξέχασα φυσικά τον Arnold και τον Solanke. Δεν είναι ακόμα 21 ετών, άρα θα εγγραφούν στην Β’ ΛΙΣΤΑ γεγονός που δίνει επιπλέον επιλογές στον προπονητή.

[Γ] Τώρα ας δούμε πότε λήγουν τα συμβόλαια του κάθε ποδοσφαιριστή:

  • 2019 (4): Bogdan, Klavan, Moreno, Milner

  • 2020 (5): Matip, Clyne, Henderson, Lallana, Ings

  • 2021 (8): Mignolet, Karius, Ward, Lovren, Robertson, Wijnaldum, Mané, *Arnold

  • 2022 (4): Gomez, Chamberlain, Salah, *Solanke

  • 2023 (2): van Dijk, Firmino

  • Nέες Προσθήκες (2): Keita, Fabinho

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κανένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδος δεν μπορεί να αποχωρήσει χωρίς να πωληθεί σε άλλη ομάδα. Άρα η Liverpool για να ξεφορτωθεί τους ‘περιττούς’ είτε πρέπει να αποδεσμεύσει (που δεν το νομίζω) ή να τους θέσει προς πώληση με ένα ικανοποιητικό αντίτιμο.

[Δ] Έχοντας υπόψιν μας και τα πιο πάνω ας πάρουμε με την σειρά την κάθε γραμμή του συστήματος, σκεπτόμενοι παράλληλα τι μπορεί να θέλει ο προπονητής.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

  1. Ας ξεκινήσουμε με τους ‘σίγουρους’… Κarius και Ward ως 2η και 3η επιλογή αντίστοιχα.

  2. Ο Mignolet εξ όσων μπορούμε να αντιληφθούμε αποχωρεί για τους γνωστούς λόγους και δεν υπάρχει ανάγκη να επεκταθούμε περαιτέρω.

  3. Ο Bogdan πλέον είναι ‘περιττός’ μιας και πρέπει να αποχωρήσει για να ενισχυθεί η ομάδα σε άλλη θέση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ‘Λογικά’ αποχώρηση Mignolet και Bogdan και απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου τερματοφύλακα.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

  1. Ας ξεκινήσουμε με τους ‘σίγουρους’… Lovren, van Dijk, Gomez, Moreno, Robertson, Clyne και Arnold…

  2. ‘Αμφίβολος’ είναι ένας εκ των Matip και Klavan.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Προσωπική εκτίμηση για το πώς μπορεί να κινηθεί ο Klopp, είναι ΙΣΩΣ 1 μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας.

ΜΕΣΟΙ:

  1. Ας ξεκινήσουμε με τους ‘σίγουρους’… Milner, Henderson, Chamberlain, Lallana και Wijnaldum.

  2. Οι προσθήκες Keita και Fabinho στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα και αναμένουμε όλοι ακόμα 1 πρωτοκλασάτη προσθήκη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 3 μεταγραφές ‘ενδεκαδάτων’ εκ των οποίων οι 2 έχουν ήδη γίνει.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

  1. Ας ξεκινήσουμε με τους ‘σίγουρους’… Mané, Salah, Firmino και Ings.

  2. O Solanke ‘λογικά’ θα δοθεί ως δανεικός σε ομάδα στην οποία μπορεί να πάρει περισσότερε ευκαιρίες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 2 μεταγγραφές καλών και ταλαντούχων επιθετικών στους οποίους θα μπορεί ο Klopp να βασιστεί για να πάρει goals και ‘ανάσες’ από τον πάγκο.

ΣΥΝΟΛΟ: Όπως δείχνουν τα πράγματα φαίνεται πως σίγουρα θα γίνουν 6 μεταγραφικές κινήσεις και ‘παίζεται’ για ακόμα 1 στην θέση του κεντρικού αμυντικού.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page